Flatljus

En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Mustigare bildkritik med skissverktyg

Vi fortsätter utveckla bildkritikverktygen. I våras släppte vi dimensioner som stöd och nu släpper vi även ett skissverktyg där man kan bifoga en skiss på bilden till sin kommentar.

För att lämna en skiss tillsammans med sin kommentar så klickar man på Bifoga-skiss-knappen bredvid kritikkommentarsfältet. Då får man upp ett fyra boxar med färger. Där väljer man färg och sen kan man rita på bilden. Den man ritat blir sedan som ett lager som kan visas tillsammans med just den kommentaren.

På Janne Kvarnströms bild Islandskap kan du se det hela live. Funktionen är beta-läge vilket betyder att den skall fungera som tänkt men att det kan finnas buggar och att vi kommer justera den ytterligare.

Funktionen ligger just nu på bilder i som ligger i Bildkritik 2.0.



Postat 2017-12-19 09:31 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Konsten att bli spärrad på Facebook

När jag skulle gå in på Facebook igår så möttes jag av inloggningsrutan. Märkligt, och väl inne så meddelar Facebook att jag publicerat något så hemskt att de måste spärra mig i tre dagar. 

Det är helt omöjligt att fatta vad det är för något jag publicerat och som Mark inte gillar,  för bilden de visar i mobilen säger nada. Dessutom har jag inte publicerat något sen långt innan sommaren så det hela känns märkligt. Jag kollade även om det var någon bild i artikel från Fotosidan som gjorde att Facebook satte i halsen. Icke! Så jag var rätt förbryllad.

Men nu precis så förstod jag. Det var Nils Bergkvist blogginlägg som vi autopublicerar på vår Facebooksida Fotosidan bloggar som var anledning. Ursäkta ironin men visst är det en upprörande bild!? 

Facebooks regelverk är fullständigt obegripligt. Den ena vidrigheten efter den andra kan man hitta men ett naket bröst och man får genast smäll på fingrarna. 



Postat 2017-10-12 14:39 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Bättre tester och artiklar

Vi arbetar kontinuerligt för att ge er besökare en bra upplevelse när man besökar Fotosidan. Efter sommaren har vi sett över mallarna för tester och artiklar.

Vi har dels släppt en mall för artiklar där vi vill att bilderna skall kunna ta mycket plats. Bilderna ligger där stort och artikeln är extra ren utan reklam och repeterande artiklar under. Exempel på det är På tur med Nikon D7500 och resetips-artikeln Gatufoto i New York.

Idag har vi också släppt en liten men mycket effektiv funktion som vi kommer använda i våra testartiklar. Ofta så jämför man olika saker i testerna och det kan vara skärpa, omfång, exponeringar mm och vi har nyttjar ny teknik för att visa två jämförelsebilder extra effektivt genom att bilderna ligger ovanpå varandra och med en slajder så kan man se skillnaden mellan de två bilderna. I vårt test med Sony A9 kan du se ett bra exempel på hur vi kommer använda detta.



Postat 2017-09-12 10:10 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Nytt sätt att infoga bild i bloggen

Igår har vi gjort en justering för att förenkla och göra visning av bilder mer dynamiskt och framtidssäkert. 

Vad vi gjort är att tagit bort det mellanformat som hette 640px. Det behöver inte längre utan nu blir det precis som i vanlig bilduppladdning. Ladda upp i max 2880px så ser vi till att bilden visas rätt i mallar på dator och mobilt. Vi har också rensat bort en del onödiga fält som bara kladdade ner och inte användes.

Så här ser det ut nu. Skillnaden är att det är renare och att man kan dra i rutan för att få en större ruta och överblick om du laddar upp flera bilder.



Postat 2017-09-06 09:29 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 28 Nästa